top of page

Natulique

Certefied Organic Beauty.

Hygge.jpg

Het merk Natulique

Kappers de kracht geven om met duurzame creativiteit de wereld te veranderen!

De kunst van het kappersvak mag niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom zijn wij in 1998 begonnen aan de reis naar een duurzame mindset in de kappersbranche. We streven ernaar het beste duurzame merk te worden zodat we distributeurs, saloneigenaren, haarstylisten en kleurspecialisten kunnen ondersteunen en inspireren om deze verandering samen met ons te delen. Door NATULIQUE wereldwijd beschikbaar te maken, voorzien we hen van de middelen om de toekomst te creëren die wij voor ogen hebben.

Het inspireren van een schoon en gezond leven.

Wij streven naar een toekomst waarin kappers over de hele wereld hun beroep uitoefenen zonder hun eigen gezondheid, die van hun klanten en die van de planeet te schaden. Het gebruik van traditionele manieren en het vinden van innovatieve formules is een sleutel tot een toekomst waarin duurzame producten een regel zijn en niet een uitzondering.

Refreshers.JPG
Nourishing.jpg

360BIOCERT

Duurzaam en biologisch - 360BIOCERT

Het door NATULIQUE in het leven geroepen label 360BIOCERT garandeert ethische integriteit op gebied van ingrediënten (geen microplastics, geen synthetische geur- en kleurstoffen, vulmiddelen etc.), cosmetische wetgeving, dierproeven, duurzame verpakking, biologische teelt, kwaliteitscontrole, kinderarbeid en moderne slavernij. 360BIOCERT gaat hierin veel verder dan andere eco-labels, het initiatief is namelijk ontstaan uit onvrede over de gangbare vrijblijvendheid ten aanzien van producenten en de visie dat ‘eco’ veel breder is dan alleen ingrediënten.

Denemarken

Denemarken loopt wereldwijd mijlenver voor op gebied van groene energie en een duurzame, gezonde lifestyle. Op sociaal niveau zijn vertrouwen, liefdevolle relaties, oprechte zorg en aandacht voor elkaar diepgeworteld in het Deense DNA. De Deense overheid vertaalt dit bijvoorbeeld naar een strenge, beschermende wetgeving op gebied van chemische stoffen in cosmetica. De lijst van verboden ingrediënten telt maar liefst 1372 gevaarlijke chemicaliën. Ter vergelijking: de VS verbieden via de FDA 11 stoffen. Met NATULIQUE willen Mette en Stig mensen over de hele wereld de kans geven om ook bij de kapper en voor hun haarverzorging thuis te kiezen voor een organic en duurzame toekomst.

Natuur zee.jpg
Kleur tubes.JPG

Natulique
in mijn salon

Ik ben erg enthousiast over NATULIQUE. Ik hecht waarde aan een product met natuurlijke ingrediënten en ik deel de filosofie, welke tot doel heeft een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mens, dier en planeet.

Met veel passie inspireert NATULIQUE mij met trainingen, inspiratiedagen en events. Ik geef graag persoonlijk advies en ik ben supporter van een bewuste levensstijl, in een fashionable omgeving.

OFFICIAL-BIOCERT-DARK-NAVY-CORAL-TRANSPARENT.png
Vegan-LOGO-DARK-NAVY-CORAL.png
ONETREESTAMPDESIGNCLEAN.png
OFFICIAL-ASTHMA-ALLERGY-DENMARK-BLACKGROUND.png
NATULIQUE-NORDIC-SWAN-ECOLABEL.png
OCEAN-FRIENDLY-PANTONE-DARK-NAVY-CORA.png

Liefde voor de aarde en natuur.

Gecertifitceerde biologische haarverzorging.

Zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten, die niet schadelijk zijn voor jou of het milieu. Vrij van microplastics, synthetische geur- en kleurstoffen, vulmiddelen, dierproeven, kinderarbeid en moderne slavernij.

Natulique 
Natuurlijke haarkleuring

NATULIQUE Natural Colours is een innovatieve permanente kleuring in crèmevorm op natuurlijke basis (98%), waarmee je alle resultaten kan bereiken die je gewend bent. We willen ons haar op een zo gezond mogelijke manier kleuren, maar er natuurlijk ook nog geweldig uit zien. Dat kan met NATULIQUE!

Onze natuurlijke kleuringen zijn een uniek en exclusief product met toegevoegd natuurlijk puur zonnebloemzaadextract, jojoba-olie en abrikozenpitolie. Een haarkleuring met minder chemicaliën en een optimale functionaliteit, ontwikkeld met de nadruk op natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een mildere haarkleuring en extra verzorging.

Kleurboek.JPG

Welke standaard kun je verwachten?

De kleuren van Natulique zijn altijd aan de hoogste normen te laten voldoen hebben we het 360BIOCERT NATURAL standaard gecreëerd. Het 360BIOCERT NATURAL standaard bestaat uit regels die zij zichzelf hebben opgelegd bij het produceren van alle NATULIQUE Natural Colours. Dit om jou altijd de hoogste kwaliteit te verzekeren.

Deze normen bevatten regels over de ingrediënten die we wel en niet mogen gebruiken, hoe we onze natuurlijke kleuringen ontwikkelen, hoe we de producten testen en het allerbelangrijkste; hoe we onze natuurlijke kleuringen produceren. De kwaliteit van een product hangt namelijk af van de gebruikte ingrediënten, technologieën en het productieproces.

Actieve ingrediënten voor minimaal 98% van natuurlijke oorsprong.

Bevatten gecertificeerde ingrediënten van biologische landbouw.

Moet het gebruik van synthetische chemicaliën vermijden ten gunste van natuurlijke ingrediënten.

Haarkleuring is biologisch afbreekbaar.

Wettelijk milieuvriendelijk geproduceerd (voornamelijk op hernieuwbare energie).

Koudgeperste plantaardige oliën.

Geen SLS (Sodium Lauryl Sulfaat).

Geen Microbeads (geen plastic).

Geen vulstoffen.

Geen formaldehyde.

Geen dierproeven.

Geen moderne slavernij.

Geen kinderarbeid.

Geen parabenen en geen GMOs (Genetisch Gemodificeerd Organisme).

bottom of page